PAAHTIMO


 

Paahtimomme sijaitsee Pyhtäällä Stockforsin vanhalla tehdasalueella, joka on nykypäivänä taiteen ja hyvinvoinnin tapahtumakeskittymä.

Olemme edelläkävijöitä ekologisella paahtomenetelmällä. Pavut paahdetaan luontoystävällisellä ja modernilla sähköisellä kahvinpaahtimella. Tämä prosessi vaati paljon harjoittelua ja kokeiluja, mutta monen epäonnistumisen ja testauksen jälkeen onnistuimme luomaan jotakin ainutlaatuista.

 

- Pyrimme parantamaan kaikkien osallisten elämänlaatua toiminnassamme -

Kahvi – Käytämme ainoastaan pienviljelijöiden huolella kasvattamia kahveja. Näille viljelijöille kuuluu reilu kompensaatio työstä, jotta he pystyvät keskittymään laatuun määrän sijaan. Näin he myös voivat vähentää lannoitteiden ja muiden maata kuluttavien aineiden käyttöä. Kaikki kahvimme tulevat European Cafe Importsin kautta (https://www.cafeimports.com/europe/ourmission) Tämän lisäksi valikoimaamme valitsemme vähemmistöviljelijöitä, jotka parantavat yhteisöllisyyttä paikallisesti ja jakavat resursseja keskenänsä parantaakseen paikallista elintasoa.

Paahtimo – Paahtimoa rakentaessa mietimme miten itse paahtoprosessi ja
käyttämämme pakkaus- ja muu materiaali sopisivat arvoihimme. Paahtimo sijaitsee pienessä 5000 asukkaan kunnassa Pyhtäällä. Pienestä koosta huolimatta Pyhtäällä tuotetaan suhteellisen paljon sähköä vesivoiman avulla, josta lähin sijaitsee noin 20 metrin päässä paahtimosta. Tämän takia käyttämämme paahdin on myös sähkökäyttöinen, vaikka kaasupaahdin olisi helpompi valinta. Pakkausmateriaalimme ja teippimme ovat paperijätteeseen sopivia. Käytämme toiminnassamme myös edelläkävijäkartongista tehtyjä täysin muovittomia kertakäyttökuppeja (www.cupbio.fi)

Kahvipaketit – Miksi muovia? Kahvin säilyvyyden kannalta kahvipaketti on
pystyttävä sulkemaan ilmatiiviisti. Vaihtoehtoina ovat paperinen, muovinen,
metallinen ja biomassasta tehty kahvipaketti. Kaikissa on kuitenkin muovikalvo
sisällä ja ne heitetään helposti joko energiajätteeseen tai sekajätteeseen.
Muovipakettimme ovat 100% kierrätettäviä ja selkeitä erotella muovijätteeseen.
Nämä paketit tulevat Dutch coffee packiltä ja ovat CO2-kompensoituja.
(https://www.dutchcoffeepack.com/carbon-neutral-coffee-bags/)
Stockfors Coffee Roasters pyrkii olemaan täysin läpinäkyvä toiminnassaan, ja
symbolina tälle myös paahtimon seinät ovat lasia.